FAQ

Hoe groot is mijn krant?

De bladspiegel (gesloten formaat) van de krant is 280 x 400 mm, de zetspiegel (het bedrukte gedeelte) 250 x 370 mm. Een krant kent geen afloop of doorloop. Er is dus steeds een niet bedrukt gedeelte rond de krant. Doorloop kan enkel op de middenpagina van de krant.

Gebruiken jullie echt krantenpapier?

Een krant met de look & feel van een echte krant? Dat is standaard! We drukken kranten tot 12 pagina’s op een iets steviger papier (80 gram). Zo hou je de krant makkelijk vast. Vanaf 16 pagina’s schakelen we over naar een lichtere papiersoort (60 gram). Zo is de krant makkelijk plooibaar en past ze mooi in de brievenbus. Beide papiersoorten zijn milieuvriendelijk.

Wil je een meer zakelijke krant? Dan drukken wij de krant op wit papier (80 gram). Ook dit papier is gerecycleerd. Je leest hier alles over het duurzame karakter van onze productie.

Waarom zijn er markeringstekens op mijn krant?

Om technisch jouw bestelling goed te kunnen verwerken, maken we gebruik van enkele markeringstekens. Deze staan in de marge in het niet bedrukte deel van de krant en hebben dus geen invloed op jouw tekst of foto’s.

Kan ik van een pdf-bestand een krant maken?

Dat kan zeker! In onze webshop kan je makkelijk een pdf opladen om er een krant van te maken. Van belang is dat de afmetingen van de krant correct zijn. Deze vind je in de technische fiche. Anders zullen wij de krant moeten herschalen.

Worden de kranten met aangetekende zending geleverd?

Dit hangt af van de grootte van de bestelling. Kleinere bestellingen worden in een enveloppe verpakt en met de post opgestuurd. Dit is géén aangetekende zending en kan ook niet gevolgd worden met track&trace code.

Grotere bestellingen worden in een (plooi)doos verpakt en met koerierdienst opgestuurd. Je zal ook een mail ontvangen met track&trace code van zodra dit is gebeurd. Dit is wél een aangetekende zending. Het is dus belangrijk dat er iemand aanwezig is om de zending te ontvangen. Indien je op het voorziene moment van levering niet aanwezig bent, kan je rechtstreeks contact opnemen met de koerierdienst om een nieuwe afspraak maken. Je kan ook instructies voor de koerier nalaten op een briefje, met handtekening, dicht bij de deurbel.

Kunnen de kranten ook individueel worden verzonden?

Dat kan zeker! Wij drukken standaard de adressen rechtsboven in de hoek. Hier moet je dus een vrij ruimte voorzien. Vergeet ook het logo van bpost er niet bij te zetten, evenals een retouradres en een verantwoordelijke uitgever. Het tarief voor verzending hangt af van het gewicht en de hoeveelheid kranten. Kom je in aanmerking als tijdschrift? Zet dan ook jouw P-nummer op de krant en de periodiciteit. Wil je graag op adres versturen of heb je vragen rond het tarief voor je kranten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wat is de levertijd van mijn krant?

Wij drukken de kranten enkel op woensdag en donderdag. Alle kranten die ons bereiken voor dinsdagmiddag 12u zullen nog in diezelfde week worden gedrukt en verzonden. In regel zal je een pakje kranten 4 werkdagen na drukdatum ontvangen (binnen de EU). Kies je voor een expreszending dan wordt het pakje binnen de 2 werkdagen geleverd na drukdatum (BE, NL, DE, FR, UK en LU) met uitzondering van feestdagen. Is je oplage meer dan 10.000 stuks, dan plannen we dit graag op voorhand in.

Wat zijn de sluitingsdagen van de drukkerij?

Genscom heeft geen sluitingsperiode. Wij zijn dus het hele jaar door bereikbaar en zullen elke week de kranten drukken. Enkel op feestdagen drukken wij geen kranten en kan er dus een dagje vertraging zijn. In de zomervakantie kan een andere regeling van kracht zijn. Dit zullen we aankondigen met een banner op de homepage.

Waar kan ik enkele voorbeelden vinden?

Mooie voorbeelden van onze kranten vind je op onze Pinterestpagina en doorheen onze website. Wil je voor je bedrijf of vereniging een testkrant? Laat dan je gegevens achter en we bezorgen je asap een krant!

Contacteer ons